×

INFOV.A.C. – Sistem de terapie cu presiune negativa

Terapia cu presiune negativa pentru ingrijire acuta

  • sistemul de terapie INFOV.A.C  este un sistem integrat de management al plagilor pentru utilizare in mediile de ingrijire acuta, in spitale si chiar si la domiciliu.
  • terapia creaza un mediu care sa promoveze vindecarea prin pregatirea patului plagii pentru inchidere, reducerea edemelor, promovarea formarii si perfuzarii tesutului granular si eliminarea exudatului si a materialului infectios.
  • este indicata pentru pacientii cu plagi cronice, acute, traumatice, subacute si deschise, arsuri cu grosime partiala, ulcere (cum ar fi diabetul, insuficienta sau presiunea venoasa), lambouri si grefe.


Terapia cu presiune negativa pentru ingrijire acuta

Sistemul de terapie INFOV.A.C este conceput pentru a face terapia V.A.C. simpla si intuitiva.

 

CUM FUNCTIONEAZA

Terapia V.A.C. creeaza un mediu care promoveaza vindecarea plagilor

Mecanismele de actiune pentru terapia V.A.C. cuprind apropierea marginilor plagii, indepartarea materialului infectios și a fluidelor din interiorul acesteia, promovând perfuzarea, menținerea unui mediu închis, vindecarea plăgilor cu exces de exudat și promovarea formării țesutului granular.

Sistemul integrat de terapie V.A.C are un mecanism unic de acționare, prin care presiunea negativa prin unitatile de terapie V.A.C. folosind proprietatile pansamentelor V.A.C. GRANUFOAM ™ mentine un mediu care promoveaza vindecarea plagilor.

 

Terapia V.A.C  creeaza un mediu care promoveaza vindecarea plagilor

Prin presiune negativa, terapia V.A.C. impreuna cu proprietatile pansamentelor  V.A.C. GRANUFOAM ™ exercita forte mecanice la nivelul plagii pentru a crea un mediu care promoveaza vindecarea. Aceste forte sunt cunoscute sub numele de macrostrain si microstrain.

Macrostrain reprezinta intinderea vizibila, care apare atunci cand presiunea negativa contracta pansamentul / buretele.

  • Apropie marginile plagii
  • Asigura contactul direct si complet cu patul plagii
  • Distribuie uniform presiunea negativa
  • Indepărteaza exudatul si materialul infectios de la nivelul plagii

Microstrain este microdeformarea la nivel celular, ceea ce duce la intinderea celulei.

  • Reduce edemul

 

 

INDICAȚII

Sistemul de terapie INFOV.A.C  este un sistem integrat de management al plăgilor pentru utilizare în mediile de îngrijire acută, în spitale și chiar și la domiciliu. Terapia crează un mediu care să promoveze vindecarea prin pregătirea patului plăgii pentru închidere, reducerea edemelor, promovarea formării și perfuzării țesutului granular și eliminarea exudatului și a materialului infecțios. Este indicat pentru pacienții cu plăgi cronice, acute, traumatice, subacute și deschise, arsuri cu grosime parțială, ulcere (cum ar fi diabetul, insuficiența sau presiunea venoasă), lambouri și grefe. Atunci când se utilizează pe incizii chirurgicale închise, se intenționează gestionarea mediului inciziei, care continuă să supureze și după închiderea prin sutură, prin menținerea unui mediu închis și îndepărtarea exudatelor prin aplicarea terapiei cu presiune negativă.

 

Dovezi și rezultate
Terapia V.A.C. beneficiaza de cel mai complet set de dovezi existent pana in prezent, incluzand peste 1.000 de articole evaluate de specialisti, dintre care 45 sunt studii randomizate controlate. Aceste studii au demonstrat rezultate clinice pozitive pentru NPWT, precum si eficacitatea terapiei V.A.C. in plagile piciorului diabetic, plagi cronice (de ex. ulcere de presiune si ulcere ale extremitatilor inferioare) si o varietate de plagi acute.

 

Componente si accesorii ale sistemului